Tele2:n konesalinfra Coromaticilta

Tele2:n konesalinfra Coromaticilta oli projekti, jossa rakennettiin konesalin virranjakelu, varavoiman sekä jäähdytysjärjestelmien varmennus.  Tele2 on asettanut tiukat vaatimukset järjestelmän luotettavuudelle, häiriöiden ehkäisylle sekä ympäristöystävällisyydelle.

Yritys valitsi tarjouskilpailun jälkeen Coromaticin sähkönjakelun, varavoiman, jäähdytyksen sekä asennuslattian toimittajaksi, koska Coromatic kykenee ottamaan täyden vastuun järjestelmän suunnittelusta asennukseen asti. Tämä on linjassa yrityksen vaatimuskriteerien kanssa, joita ovat ympäristönäkökohdat, ROI ja nopeus.

– Olemme ylpeitä, että Tele2, yksi Euroopan johtavista teleoperaattoreista, valitsi Coromatcin turvaamaan uuden datakeskuksensa toimintaa, sanoo Coromatic Ruotsin maajohtaja Thomas Wunger.

Konesali sijaitsee uudessa rakennuksessa ja se  valmistui lokakuussa 2016. Coromatic toimitti ja asensi energiatehokkaan, vapaajäähdytyksellä toimivan jäähdytysjärjestelmän, UPS:illa varmennetun virranjakelun ja sähkökeskuksen. Tämän lisäksi Coromatic toimitti varavoimakoneikon, joka ylläpitää toimintaa sähkökatkoksien ajan. Kaikki järjestelmät rakennettiin niin, että tulevaisuudessa vältytään kaikilta mahdollisilta käyttökatkoksilta.

Lisätiedot:
Thomas Wunger, country manager Coromatic Sweden
Puh: +46 73-317 38 02
Thomas.Wunger@coromatic.se
www.coromatic.se

Coromatic
Coromatic on johtava kiinteistön kriittisten järjestelmäratkaisujen, kuten konesalien, toimittaja. Coromatic turvaa sähkön ja tietoliikenteen saatavuuden kriittisten toimintojen osalta. Kattava tarjonta pitää sisällään kaiken neuvonta- ja suunnittelupalvelusta toimituksiin, huoltoon ja energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Asiakkaitamme ovat datakeskukset, sairaalat, teollisuusyritykset, julkishallinto sekä muut kriittiset kiinteistöt.

Coromaticilla on yli 500 työntekijää Pohjoismaissa ja muualla maailmassa. Yhtiö on toimittanut ratkaisujaan yli 50 maahan eri puolilla maailmaa. EQT ja Coromaticin työntekijät omistavat yrityksen.

Tele2
Tele2 on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista teleoperaattoreista. Tele2 tarjoaa aina asiakkaille sen mitä he tarvitsevat halvemmalla. Yhtiöllä on 16 miljoonaa asiakasta yhdeksässä maassa. Yritys tarjoaa tuotteita ja palveluja kiinteisiin ja langattomiin puhelimiin, laajakaistaan, tietoverkkoon ja kaapelitelevisioon sekä sisältöpalveluita ja M2M / IOT ratkaisuja. Jan Stenbeck perusti Tele2:n vuonna 1993 ja siitä lähtien se on ollut kova haastaja entisille valtiollisille monopoleille ja muille vakiintuneille alan toimijoille. Tele2 on listattu NASDAQ OMX Tukholman pörssiin vuonna 1996. Vuonna 2015 Yrityksen raportoitu liikevaihto oli 27 miljardia kruunua ja sen raportoitu nettotulos (EBITDA) 5,8 miljardia kruunua.