Kööpenhaminan sairaala hankki palvelusopimuksen

Kööpenhaminan sairaala ja Coromatic allekirjoittivat 15 vuotisen sähkönjakelun ja jäädytyksen palvelutasosopimuksen

Glostrupin yliopistollinen sairaala (Kööpenhaminan sairaala) Tanskan pääkaupunkiseudulla on valinnut johtavan kriittisten järjestelmäratkaisujen toimittajan, Coromaticin kumppanikseen suunnittelemaan, rakentamaan, ylläpitämään ja hallinnoimaan sähkönjakelu- ja jäähdytystiloja.

Luotettava sähkönjakelu, varavoima ja jäähdytys ovat kriittisiä sairaalan uuden 25.000 neliömetrin suuruisen kiinteistölaajennuksen ja sen entistä enemmän sähköä vaativan uuden tekniikan käytössä.


– Luotettava sähkönjakelu, varavoima ja jäähdytys ovat erittäin tärkeitä potilaiden hoidon ja elintoimintoja ylläpitävien toimintojen kannalta, sanoo yliopistollisen sairaalan kiinteistöjohtaja Morten Christiansson. Coromaticin kanssa voimme suunnitella toiminnot uudelleen, turvata sekä nykyaikaistaa virransyöttö ja jäähdytysjärjestelmät niin, että meillä on valmius uuteen teknologiaan ja uuteen rakennukseen. Uusien kriittisten järjestelmien lisäksi saamme Coromaticilta 15 vuotisen palvelusopimuksen, joka takaa meille sovitun palvelutason ennakoitavaan hintaan sopimuskaudeksi.

Sopimuksen kokonaisarvo on 100 miljoonaa Tanskan kruunua ja se sisältää uuden sähkönjakelun ja jäähdytysjärjestelmän suunnittelun sekä rakentamisen yhdistettynä 15 vuoden palvelutasosopimukseen. Koska sopimus on ensimmäinen laatuaan Tanskassa, tämä sopimus on ns. Public Private Partnership (PPP), jossa osapuolet jakavat investoinnit ja riskit.

– Valitsimme Coromaticin julkisen tarjouskilpailun kautta ja kolmannen osapuolen arvioinnin jälkeen. Coromaticilla oli sekä tarvittavaa kokemusta ja taloudellista vakautta, jotka vastasivat kumppanivaatimuksiamme, kertoo Morten Christiansson. Lisäksi toinen keskeinen syy valita Coromatic kumppaniksemme oli heidän kykynsä toimittaa kaikki halutut ratkaisut palvelusopimuspohjaisesti.

Palvelutasosopimus edellyttää Coromaticia pitämään yllä ja hallinnoimaan laitoksen sähkönjakelua, varavoimaa ja jäähdytystä tietyllä tasolla seuraavien 15 vuoden ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että sairaalan sähkönjakelu- ja jäähdytyskustannukset ovat vakaat ja ennakoitavissa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Tanskan yliopistollisen sairaalan kanssa tehtyyn sopimukseen, joka on yksi suurimmista Coromaticin historiassa Tanskassa. Tämä sopimus on jälleen yksi todiste palvelusopimuspohjaisen liiketoimintamallimme toimivuudesta kriittisissä järjestelmäkokonaisuuksissa, sanoo Johtaja Lucas Cardholm Coromatic Groupista.

Uuden sähkönjakelu- ja jäähdytysratkaisun rakentaminen alkaa välittömästi. Ratkaisut ja palvelut noudattavat sairaalan erityistä sääntelyä ja kestävyysvaatimuksia.

Lisätietoja antavat:

Lucas Cardholm, palvelujohtaja, Coromatic Group
+46 72 503 71 45
Lucas.Cardholm@coromatic.com
www.coromatic.com

Morten Christiansson kiinteistöjohtaja, Yliopistollinen sairaala
+45 35 45 55 78
www.rigshospitalet.dk

Coromatic
Coromatic on johtava kiinteistön kriittisten järjestelmäratkaisujen, kuten konesalien, toimittaja. Coromatic turvaa sähkön ja tietoliikenteen saatavuuden kriittisten toimintojen osalta. Kattava tarjonta pitää sisällään kaiken neuvonta- ja suunnittelupalvelusta toimituksiin, huoltoon ja energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Asiakkaitamme ovat datakeskukset, sairaalat, teollisuusyritykset, julkishallinto sekä muut kriittiset kiinteistöt.
Coromaticilla on yli 500 työntekijää Pohjoismaissa ja muualla maailmassa. Yhtiö on toimittanut ratkaisujaan yli 50 maahan eri puolilla maailmaa. EQT ja Coromaticin työntekijät omistavat yrityksen.

Rigshospitalet
Rigshospitalet eli Kööpenhaminan yliopistollinen sairaala on Tanskan johtava kansainvälinen sairaala. Sairaala tarjoaa pitkälle erikoistunutta hoitoa Tanskan, Färsaarten ja Grönlannin kansalaisille. Ensimmäinen tammikuu 2015 Rigshospitalet sulautui Glostrup sairaalaan ja koska se on suurin sairaala Tanskassa, sitä pidetään yhtenä merkittävimmistä sairaaloissa Euroopassa.