Coromatic varmistaa toimintaa lentokentillä

Coromatic varmistaa toiminnan jatkuvuuden Ruotsin tärkeimmillä lentokentillä

Coromatic ja Swedavia ovat tehneet Avaimet käteen -puitesopimuksen UPS-järjestelmien (uninterruptible power supply) toimittamisesta Ruotsin tärkeimmille lentokentille. Sopimus on voimassa viisi vuotta ja se kattaa Ruotsin tärkeimmät lentokentät. UPS-järjestelmät varmistavat jatkuvan ja luotettavan sähkönjakelun esimerkiksi sähkökatkon sattuessa, mikä on ratkaisevan tärkeää lentoliikenteen häiriöiden estämiseksi.

Swedavian omistaa Ruotsin valtio ja se ylläpitää ja kehittää Ruotsin lentokenttien kansallista verkostoa, johon kuuluu 10 lentokenttää etelän Malmöstä pohjoisen Kirunaan asti. Vuonna 2017 Swedvian lentokentillä vieraili 419 miljoonaa matkustajaa. Suurimmat lentokentät ovat Tukholman Arlanda sekä Göteborgin Landvetter.


UPS-laitteet lentokentille

Swedavian tehtävänä on mahdollistaa matkustaminen, kaupankäynti ja kokoontuminen Ruotsissa. Esimerkiksi jatkuvan toiminnan varmistaminen sähkökatkon sattuessa on Swedavialle kriittistä, jotta se kykenee hoitamaan tärkeän tehtävänsä. Tämä on yksi syy siihen, miksi Swedavia on yksi Ruotsin ensimmäisistä valtionyhtiöistä, joka on hankkinut UPS-järjestelmät erillisenä konsernisopimuksena.

“Meillä on oltava vakaa ja luotettava virranjakelu, joka varmistaa, että saapumis- ja lähtöpaikat ovat saatavilla ja että kiitotien valot toimivat”, sanoo sähköyksikön päällikkö Håkan Pedersen Swedavialta. “Olen siksi erittäin tyytyväinen siihen, että olemme nyt turvanneet nämä toiminnot Coromaticin tarjoamalla palvelukokonaisuudella. Coromaticilla on vankka kokemus kriittisen infrastruktuurin luotettavasta ja jatkuvasta toiminnan varmistamisesta ja se on myös yritys, joka pystyi parhaiten vastaamaan vaatimuksiimme”.

Coromatic toimittaa uusia UPS-laitteita ja vaihtaa käyttöiän loppupäässä olevat laitteet uusiin. Uudet järjestelmät ovat valmiiksi esikondifuroituja, modulaarisia ja energiatehokkaita järjestelmiä. Sopimus kattaa myös akustot, pienjännitekoneistot, suljettavat kaapit ja kaapelointityöt. Modulaariseen järjestelmään on helppo lisätä tai vaihtaa vioittunut UPS-yksikkö ja järjestelmän modulaarisuus helpottaa myös huoltotöitä.

“Olemme luonnollisesti hyvin otettuja siitä että Coromaticilla on jälleen keskeinen rooli lentokenttien kriittisen infrastruktuurin toiminnan jatkuvuuden turvaamisessa,” jatkaa Coromaticin Power-yksikön johtaja Robin Carlsson. “Hankkimalla UPS-järjestelmät erillisellä sopimuksella Swedavia osoittaa, että on tärkeää varmistaa toiminnan keskeytymättömyys. Tämä on yhä yleisempää erityisesti julkisella sektorilla.”

Case Swedavia – Bromman lentoasema

Tukholman Bromman lentokentän virranjakelun uudistusprojektissa Coromatic turvaa kentän toiminnan jatkuvuuden uudella UPS-järjestelmälla. Katso Coromatic Case Swedavia

Lisätiedot:

Robin Carlsson, Head of Critical Power, Coromatic.
Tel: +46 (0)70 319-3969
Robin.carlsson@coromatic.se

Swedavia
Swedavia on konserni, joka omistaa, ylläpitää ja kehittää kymmentä lentokenttää eri puolilla Ruotsia. Yhtiön tehtävänä on luoda Ruotsiin olosuhteet, jotka helpottavat matkustamista, kaupankäyntiä ja kokousjärjestelyjä. Swedavian ydinliiketoimintaa on turvallinen matkustaminen ja tyytyväinen matkustaja. Swedavia tunnetaan myös maailman johtavana vähiten ilmastovaikutuksia tuottavien lentokenttien kehittäjänä. Konsernin liikevaihto on noin 5,7 miljardia SEK ja sillä on 3 100 työntekijää.