Coromatic turvaa Saabin sähkönjakelun Afrikassa

Coromatic, johtava kriittisten järjestelmäratkaisujen toimittaja, turvaa puolustus- ja turvallisuusyhtiö Saabin Mogadishun leirin sähkönjakelun. Saab toimii Mogadishussa YK:n toimeksiannosta ja huolehtii leirin ajoneuvojen ja laivamoottoreiden huolloista. Leirin tulisi toimia suurilta osin täysin omavaraisesti.


Coromatic turvaa Saabin sähkönjakelun Afrikassa

Saabilla on ollut ongelmia sähkönjakelun kanssa jo leirin avautuessa kolme vuotta sitten.  Dieselillä toimivat sähkönjakeluyksiköt ovat yksinkertaisesti ruostuneet ääriolosuhteiden, kuten korkeiden suolapitoisuuksien, kosteuden ja korkean lämpötilan takia. Coromatic kutsuttiin ratkaisemaan ongelma ja tehtäväksi annettiin vakaan ja kestävän sähkönjakelujärjestelmän suunnittelu ja rakentaminen.

— Oli ratkaisevan tärkeää huolehtia leirin sähkönjakelun turvaamisesta, mikäli haluamme jatkaa YK:n meille antamaa tehtävää. Olimme aiemmin työskennelleet Coromaticin kanssa ja tiesimme, että heillä on tarvittava asiantuntemus kriittisen infrastruktuurin turvaamisesta ääriolosuhteissa, sanoo Saabin tietoliikenneyksikön johtaja Carina Hörnfeldt. Coromaticin toimittama järjestelmä noudattaa tiukkoja käytettävyys- ja vakausvaatimuksia.

Coromaticin modulaarisesti ja komposiittimateriaalista rakennettu yksikkö pitää sisällään, uuden diesel generaattorin. Tämä sandwich-rakenne minimoi ulkoilman vaikutukset generaattoriin. Yksikkö jäähdytetään katolle sijoitetulla jäähdytysjärjestelmällä ja kolmikerroksinen erikoissuodatin suodattaa sisään tulevan ulkoilman. Huoltotoimenpiteet, kuten öljyn ja jäähdytysnesteen lisääminen, tehdään yksikön ulkopuolelle asennettujen putkien ja pumppujen kautta. Koko järjestelmää etävalvotaan Saabin Östersundin toimistosta.

Leirillä on myös ollut ongelmia kuuman veden jakelussa, joka ratkaistiin Coromaticin asentamalla lämmönvaihtimella, jonka avulla generaattorista syntynyt lämpö hyödynnetään veden lämmittämiseen.

— On sekä palkitsevaa että kunnia saada auttaa Saabia tässä tärkeässä Mogadishun projektissa, sanoo Coromatic Ruotsin Maajohtaja Thomas Wunger. Toteutamme monia erilaisia projekteja joka vuosi ja tämä on ollut yksi vaativimpia, sillä työskentely tapahtui erittäin vaikeissa ja vaativissa olosuhteissa.

Uusi avaimet käteen -toimitus turvaa nyt sähkön saannin ja on täydessä toiminnassa Mogadishussa.

Lisätiedot:
Thomas Wunger, Country Manager Sweden, Coromatic
Puh: +46 (0)73-317 38 02
thomas.wunger@coromatic.se

Coromatic
Coromatic on johtava kiinteistön kriittisten järjestelmäratkaisujen, kuten konesalien, toimittaja. Coromatic turvaa sähkön ja tietoliikenteen saatavuuden kriittisten toimintojen osalta. Kattava tarjonta pitää sisällään kaiken neuvonta- ja suunnittelupalvelusta toimituksiin, huoltoon ja energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Asiakkaitamme ovat datakeskukset, sairaalat, teollisuusyritykset, julkishallinto sekä muut kriittiset kiinteistöt.

Coromaticilla on yli 580 työntekijää Pohjoismaissa ja muualla maailmassa. Yhtiö on toimittanut ratkaisujaan yli 50 maahan eri puolilla maailmaa. EQT ja Coromaticin työntekijät omistavat yrityksen.

Saab
Saab palvelee globaaleja markkinoita maailman johtavilla puolustus- ja siviiliturvallisuusratkaisuilla ja -palveluilla. Saabilla on toimintoja ja henkilöstöä kaikissa maanosissa ympäri maailmaa. Innovatiivisen ja käytännöllisen ajattelun avulla Saab kehittää, valmistaa ja parantaa uutta teknologiaa vastatakseen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.