Case Fortlax: Konesalit Coromaticin hallinnassa

Coromatic, joka on Pohjoismaiden johtava yritysten kriittisten tilojen ratkaisujen toimittaja, vastaa jatkossa Fortlaxin konesalien hallinnoinnista. Pohjois-Ruotsin johtavan konesaliyrityksen Fortlaxin datakeskukset sijaitsevat Piteåssa, mutta palvelevat digitaalisesti maailmanlaajuisesti. Fortlax tarjoaa yrityksille sekä pilvipalveluja että perinteistä laitetilaa. Uuden strategian mukaisesti yhtiö panostaa vahvasti fyysisen infrastruktuurin lisäksi ylläpitopalveluihin, kuten jäädytykseen, virransyöttöön, varavirtaan sähkökatkoksissa sekä upseihin. Näitä palveluja hallinnoi Coromatic 24/7.

“Odotamme vahvaa kasvua. Olemme kiinnostava vaihtoehto sellaisille ruotsalaisille ja kansainvälisille yrityksille, jotka haluavat vakaan ja luotettavan IT-infrastruktuuri- ja pilvipalvelukumppanin. Erityisesti autoteollisuus, kuten BMW, on tehnyt yhteistyötä kanssamme jo vuodesta 2016”, kertoo Fortlaxin COO ja osakas Jasenko Masic.
“Varmistaaksemme jatkuvan kasvun olemme valinneet strategiseksi kumppaniksemme Coromaticin, joka hallinnoi kaikkia konesalejamme.”


Coromatic service technician

Coromatic vastaa myös Fortlaxin uuden datakeskuksen, F3:n, suunnittelusta ja rakentamisesta sekä keskuksen ylläpidosta ja huollosta tulevina vuosina. Coromatic valikoitui Fortlaxin kumppaniksi vakuuttavan ja laaja-alaisen osaamisensa ansiosta.

“Asiakkaiden vaatimukset saavutettavuudelle ja turvallisuudelle ovat korkeammat kuin koskaan aikaisemmin. Me vastaamme näihin vaatimuksiin. Samaan aikaan meidän omaa ydinliiketoimintaamme on tarjota IT-infrastruktuurin ja pilvipalveluiden huippuosaamista – eikä hallinnoida datakeskuksia. Olemme hyvin tyytyväisiä, että oman alansa huippuosaaja Coromatic vastaa liiketoimintakriittisistä toiminnoistamme.”

Coromaticin palvelu konesalien ja muiden kriittisten tilojen ylläpidon hallinnointiin perustuu kansainvälisiin standardeihin ja parhaisiin käytäntöihin. Yhteistyö Fortlaxin kanssa sisältää tapahtumavastaukset, suorituskykyraportoinnin, elinkaarikustannusten hallinnan sekä paljon muuta.

“Fortlaxin päätös laajentaa rakentamissopimuksista kriittisten tilojen hallinnointiin on luottamuksenosoitus meille ja vahvistaa asemaamme alan johtavana

asiantuntijana”, sanoo Coromaticin konesaliratkaisuista vastaava johtaja Thomas Wunger.
“Datakeskuspalveluiden kysyntä kasvaa nopeasti Pohjoismaissa, mikä on haaste asiakkaillemme. Omaa liiketoimintaa on kehitettävä samalla, kun loppukäyttäjien tiukat vaatimukset saavutettavuudelle ja tietoturvalle kasvavat. Tästä syystä odotamme innolla pitkäjännitteistä ja asiakkaan kasvustrategiaa tukevaa yhteistyötä Fortlaxin kanssa.”

Lisätietoja:

Thomas Wunger, Head of Data Center Solutions, Coromatic
Tel: +46 73 317 38 02
thomas.wunger@coromatic.se

Jasenko Masic, COO, Fortlax
Tel: +46 703 90 36 12
jasenko.masic@fortlax.se

www.fortlax.se